Statistik Euraxess

Hej kära INLU!

Nu börjar många komma tillbaka från semestrarna, jag hoppas ni har haft en skön och avkopplande ledighet.

Jag rivstartar höstterminen med att i dagens blogginlägg be er om hjälp med att samla in statistik till Euraxess, som flera av er känner till sedan tidigare. Här är länk till enkäten, där finns också all information om vad du ska fylla i.

 Nedan finns bakgrund till varför Euraxess vill att vi samlar in denna data:

EURAXESS är ett europeiskt nätverk under EU-kommissionen och har som syfte att underlätta forskarmobilitet, främja karriärutveckling för forskare, upplysa forskare om deras rättigheter samt synliggöra lediga forskartjänster inom Europa. Det finns runt 600 EURAXESS-center i över 40 länder. Läs gärna mer om EURAXESS på den svenska portalen www.euraxess.se och på den gemensamma europeiska portalen https://euraxess.ec.europa.eu

Två gånger om året ber EURAXESS lärosäten att skicka in statistik över antalet frågor som internationella forskare ställer på de olika universiteten. Resultatet använder de för att föra upp olika frågor på politisk nivå i Bryssel. Vi använder oss också av resultatet här på Lunds universitet för att fortsätta utveckla den service och det stöd vi ger till internationella forskare och till er ute i verksamheterna.

Jag önskar svar på enkäten senast 28 augusti, stort tack för din hjälp med detta!

Vänliga hälsningar,

Karin

15 augusti, 2023

Inlägget postades i

Okategoriserade