Statistik Euraxess hösten/vintern 2023

Hej på er!

Hoppas ni har det fint i januarimörkret. Själv återhämtar jag mig från en segdragen influensa, men nu börjar jag känna mig som mig själv igen.

En ny termin betyder insamling av statistik till Euraxess. Jag har skrivit det innan och det tål att upprepas: Det är av stor vikt vi bidrar med denna information till Euraxess, då det verkligen gör skillnad i hur vi kan hjälpa våra internationella forskare.

Nedan finns bakgrund till varför Euraxess vill att vi samlar in denna data och i enkäten finns en instruktion till hur du ska fylla i informationen. Enkäten hittar du här.

EURAXESS är ett europeiskt nätverk under EU-kommissionen och har som syfte att underlätta forskarmobilitet, främja karriärutveckling för forskare, upplysa forskare om deras rättigheter samt synliggöra lediga forskartjänster inom Europa. Det finns runt 600 EURAXESS-center i över 40 länder. Läs gärna mer om EURAXESS på den svenska portalen www.euraxess.se och på den gemensamma europeiska portalen https://euraxess.ec.europa.eu

Två gånger om året ber EURAXESS lärosäten att skicka in statistik över antalet frågor som internationella forskare ställer på de olika universiteten. Resultatet använder de för att föra upp olika frågor på politisk nivå i Bryssel. Vi använder oss också av resultatet här på Lunds universitet för att fortsätta utveckla den service och det stöd vi ger till internationella forskare och till er ute i verksamheterna.

Jag önskar svar på enkäten senast 20 februari, stort tack för din hjälp med detta!

Mvh Karin.

23 januari, 2024

Inlägget postades i

Okategoriserade