Pensionsinformation, försäkring för stipendiefinansierade doktorander och kommande aktiviteter

Hej på er!

Det sker en hel del på området internationell personal, det kan ni inte minst se i flera av Eriks senaste blogg-inlägg, som jag uppmuntrar er alla att läsa. Ny regering kommer innebära förändringar som kommer att påverka vår verksamhet framöver.

Just nu planerar jag inför vårens aktiviteter, där Lund International Citizen Hub kommer på besök i början av nästa år för att berätta mer om sin verksamhet. Vi kommer även att ha en gemensam aktivitet med LICH senare i vår, där Försäkringskassan kommer att bjudas in. Tanken är att HR-medarbetare och internationella medarbetare från LU kan delta. Mer information om detta kommer.

Försäkring för stipendiefinansierade doktorander

Detta är en påminnelse om att det finns en speciell försäkring för stipendiefinansierade doktorander, som institutionerna finansierar och som kan ge ersättning vid föräldraledighet eller sjukdom.

Hur man anmäler sjukdom, föräldraledighet och tillfällig föräldraledighet samt fullständiga försäkringsvillkor finns på Kammarkollegiets webbplats:

Stipendiefinansierade doktorander – Kammarkollegiet

Frågor som rör försäkring för stipendiefinansierade doktorander ställs till erland.torngren@kammarkollegiet.se

Information om svenska pensionssystemet

Nedan är tips på två kommande event på engelska som handlar om det svenska pensionssystemet. Viktig information till internationella medarbetare, så sprid detta i er verksamhet.

Swedish Pension System | International Citizen Hub Lund

Lecture:Pensions in Sweden – What do I need to know?Registration form: Registration Powered by Webropol (webropolsurveys.com)

Sist i detta inlägg, vill jag påminna om kommande digital aktivitet den 6 december, som handlar löneutbetalning med fokus på internationella medarbetare. Jag har bjudit in tre personer som kommer att berätta mer om detta. Tiden är kl. 09.30-11.00 och vill du vara med, så maila mig karin.falth@hr.lu.se och skicka gärna med eventuella frågor du har kring detta område.

Vänliga hälsningar, Karin.  

11 november, 2022

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *