Nytt avtal med Alfa

Hej!

Från och med 1 oktober, så har vi ett nytt avtal inom relocation på plats. Som jag skrivit om tidigare, så kommer det fortsatt att vara Alfa Mobility som är vårt upphandlade företag. 

Det nya avtalet innebär att Alfa lanserar ett nytt ärendehanteringssystem, där både ni samt medarbetaren kan logga in för att bland annat se processen i ett migrationsärende. För er som rekryterar internationellt ofta och är intresserade av att få en genomgång av det nya systemet, så kommer det finnas möjlighet till detta i slutet av november, återkommer med exakt tid.

Det nya avtalet innebär också ett förtydligande gällande Migrationsverkets avgifter i samband med ansökan om ett uppehållstillstånd, det som Alfa benämner som ”Govermental fee”. Dessa ska bekostas av den flyttade kandidaten (inklusive eventuella medföljande). Detta för att de i vissa fall är avdragsgilla och för att vi ska ha en gemensam hållning kring detta på LU.

Den 26 oktober kl. 13.00 så får ni möjlighet att höra en presentation med Alfa samt nätverka och ställa frågor. Från Alfa kommer Fredrik Carlstedt, Senior Sales Executive, Iwona Tattersall, Regional Destination Manager South samt medarbetare inom Immigration Services att delta. 

Klockan 13.00-14.30 på Ingvar Kamprad Design Center, LTH, Stora Hörsalen, Sölvegatan 26.

Anmälan här

Jag har fått mail från flera av er som uppmärksammar långa handläggningstider nu hos Skatteverket vid ansökan om samordningsnummer. Jag har varit i kontakt med central funktion hos dem och de hänvisar till att längre handläggningstider har att göra med nya lagen som trädde i kraft 1 september. Vi hoppas på att de inom kort får läget under kontroll.

Mvh Karin.

2 oktober, 2023

Inlägget postades i

Okategoriserade