Migrationsutbildning samt intresseanmälan att arbeta med HR-webben

Hej!

Som Erik och jag skrev i ett gemensamt blogginlägg tidigare i somras, så väntar en höst med flera aktiviteter. För att dessa ska bli så värdefulla för er om möjligt, kommer vi önska att få in er feedback. Ju mer feedback vi får mer, desto mer skräddarsydda aktiviteter kan vi utforma.

En av dessa aktiviteter är en utbildning inom migration. Vi har nu spikat datum för denna och det blir en heldag den 6 december i AF-borgen. ”Save the date” så länge, så återkommer vi inom kort med anmälningslänk och mer information.

Ni som anmält er till Migrationsverkets utbildning genom Euraxess den 4 september kommer alltså få möjlighet till två utbildningstillfällen inom migrationsområdet under höstterminen. Utbildningarna kommer se olika ut, så vi rekommenderar er att delta i båda om ni har uppehållstillstånd som en återkommande arbetsuppgift.

SÅ – nu vill Erik och jag veta vad ni vill veta under vår utbildningsdag den 6 december. Skicka förslag till mig på karin.falth@hr.lu.se . Vi sätter ingen deadline på detta i nuläget, så maila när du har tid.

Som ni vet är jag ansvarig för att hålla denna sida på webben uppdaterad Mottagande av internationell personal | HR-webben (lu.se) . Informationen är bitvis mer generell och bitvis mer detaljerad. Jag lägger en hel del tid på att fundera över om informationen är tillräcklig, om något saknas, hur kan informationen utvecklas. Då jag själv inte arbetar med dessa frågor operativt, så behöver jag ha ett annat perspektiv med mig, från er som arbetar med dessa frågor mer eller mindre regelbundet.

Om du är intresserad av att bidra i detta arbete, så maila mig på karin.falth@hr.lu.se  . Hur samarbetet med er som är intresserade av att delta kommer se ut, tänker jag att vi landar i tillsammans alternativt så kan jag ta fram ett förslag på formerna för samarbetet.

Vänliga hälsningar,

Karin

21 augusti, 2023

Inlägget postades i

Okategoriserade