Statistik, seminarie med Försäkringskassan och Kick Start Programme

Hej på er och gott nytt 2023!

Hoppas ni haft en god jul och ett fint nyår.

Ett nytt år betyder att en sammanfattning och sammanställning av föregående år görs. Euraxess samlar som bekant in statistik varje halvår och nu är det dags igen. Om du är ny i detta sammanhang eller behöver en uppfräschning av vad detta innebär, så kommer en förklaring nedan. Här finns länk till formuläret – viktigt att vi alla hjälps åt att fylla i denna enkät, tack på förhand!

EURAXESS är ett europeiskt nätverk under EU-kommissionen och har som syfte att underlätta forskarmobilitet, främja karriärutveckling för forskare, upplysa forskare om deras rättigheter samt synliggöra lediga forskartjänster inom Europa. Det finns runt 600 EURAXESS-center i över 40 länder. Läs gärna mer om EURAXESS på den svenska portalen www.euraxess.se och på den gemensamma europeiska portalen https://euraxess.ec.europa.eu

Två gånger om året ber EURAXESS oss att skicka in statistik över antalet frågor som internationella forskare ställer på de olika universiteten. Resultatet använder de för att föra upp olika frågor på politisk nivå i Bryssel. Vi använder oss också av resultatet här på Lunds universitet för att fortsätta utveckla den service och det stöd vi ger till internationella forskare och till er ute i verksamheterna.

Den 14 februari, så anordnar Lunds universitet och Lund International Citizen Hub en gemensam aktivitet, där vi bjuder in Försäkringskassan. Seminariet kommer vara på engelska och syftet är att tydliggöra hur Försäkringskassans service ser ut, något som varit efterfrågat att få mer information om. Målgruppen är internationella medarbetare på LU, HR-personal på LU samt LICH:s målgrupp. Seminariet kommer att vara ett hybrid-event, så antingen finns möjlighet att delta live på Stora Algatan 4 i sal 128 som rymmer 70 personer eller via Teams. Informationen som ges kommer vara generell och föreläsaren har inte möjlighet att vara behjälplig kring personliga ärenden. Anmälan och mer information nedan, sprid gärna till internationella medarbetare!

How does Sweden’s social insurance agency work | International Citizen Hub Lund

Det händer mycket på Lund International Citizen Hub nu i början av året, bland annat startar deras Kick Start Programme. Detta är en jättefin möjlighet för internationella medarbetares medföljande att lära sig mer om hur den svenska arbetsmarknaden fungerar. Läs mer här https://internationalcitizenhub.com/career/kick-start-program

Hälsningar Karin.

2 januari, 2023

Inlägget postades i

Okategoriserade